Optimering - Chiptuning- Performance

SE EFFEKT FÖR DIN BILMODELL HÄR

Vi erbjuder motoroptimering till Bil, Mc, Skåpsbil, Lastbil, Motorbåt, Vattenskoter, Traktor m.m

Saknas din bil i listan? mejla till oss på info@autodena.se då hjälper vi dig hitta rätt.

Nedan följer en kort beskrivning av vad stegen i allmänhet omfattar (kan skilja något beroende på bil/motor)
Bläddra fram din bilmodell i vår databas ovan för att se vilka steg/alternativ som är tillgängliga för just din bil.


 • Steg 1 Mjukvara
  Med en Steg 1 mjukvara går vi in på djupet i bilens hjärna (ECU) och optimerar/justerar ett antal parametrar så som tändning, bränsletryck, laddtryck och diverse andra parametrar för att utnyttja motorns fulla potential. Olika värden justeras individuellt för att hitta just det optimala läget för din bil.
  Steg 1 är den mest populära motoroptimeringen. Detta omfattar enbart mjukvara som anpassas för mer effekt och högre vridmoment för att uppnå de utlovade effektsiffrorna. Detta resulterar i en klart piggare motor utan något slitage. Denna typ av motoroptimering passar bäst för den som är ute efter en piggare bil utan att behöva göra några fysiska ändringar.
  På AK-Tuning släpper vi loss kraften inom motorn och förhöjer effektiviteten för att skapa en karaktär som bilen borde haft redan från fabrik!
  Steg 1 utförandet tar ca 1-4 timmar beroende på bil.
 •  Steg 2 Mjukvara (+avgassystem (downpipe) och insug)

  För dem som vill ha lite mer pulver än steg 1, så kan vi erbjuda steg 2 som består av att optimera ett antal element runt motorn för att öka motorns effektivitet. Det handlar först och främst om insug samt avgassystem.
  Många luftintagssystem är mycket restriktiva på grund av sin anti-resonansstruktur som är avsedd att dämpa motorns inloppsljud. Genom att montera ett sportluftfilter/insug eller anpassat luftintag tillåts mer luftflöde till motorn och vi får en bra effektförstärkning.
  Vi kan saluföra samt installera de nödvändiga delarna för steg 2.
  Kontakta oss för mer information kring effekt, pris samt tidsåtgång.


 • Steg 3 Mjukvara (+nödvändig hårdvara)

  Vid steg 3 går vi ett steg längre. Här är det oftast en hel del hårdvara som behöver bytas ut så som turbo, högtryckspump, intercooler, tändstift m.m
  Om prestanda är vad du letar efter så kommer du garanterat inte bli besviken med en Steg 3 uppgradering. Här går vi fullt ut och pressar gränserna till max. Effekten vrids upp ännu ett steg för att exploatera odjuret du inte visste fanns!
  Kontakta oss för mer information kring effekt, pris samt tidsåtgång.


 • Växellådsoptimering (TCU)DSG/S-tronic & BMW ZF

  Alla våra optimeringar är skräddarsydda utefter just din unika bil/motor.
  Vi kan även optimera din växellåda i din VAG (Audi, Skoda, Seat & VW mfl) men även BMWs växellådor E, F och G-Serien.

  Kontakta oss för mer information kring effekt, pris samt tidsåtgång.

 • ECO

  ECO optimering är en individuell omprogrammering av fordonets motorstyrningssystem (ECU).
  Alla värden som programmeras och anpassas har ett syfte för detta val: minska bränsleförbrukningen samt en trevligare karaktär som imponerar.


 • Vi utvecklade alternativpaketet AKT+ för att ge våra kunder den ultimata körupplevelsen. Genom att lägga till ny programkod till det ursprungliga motorstyrdonet kan vi programmera in nya funktioner för ännu mer körglädje för dem som klarar det:

  Pops & Bangs (burble) 

  Launch Control

  Map-switch


  RPM justering

  Start/Stop inaktivering

  (klicka på alternativen ovan för mer information)Licensierad WinOls:

Varför ska du välja oss

 • Hur gör vi 

Optimering (Chiptuning) är en specifik justering av programvaran som sitter i bilens styrenhet (ECU). Hur fungerar detta i praktiken?

Vi börjar alltid med en grundig genomgång av bilen, och som säkerhet sparas bilens originalmjukvara. Om bilen är felfri, kopierar via mjukvaran som ska användas för justering och optimering av de olika parametrar. Med hjälp av matematiska beräkningar i kombination med databas och dataloggfiler, görs mjukvaran ut ifrån Läs-filen som vi analyserar före och efter programmering.

Mjukvaran kopmrimeras och krypteras innan den skrivs in i styrboksen (ECU). Detta är din säkerhet för att det endast är vi som kan ändra i programmet. I många fall kommer resultatet helt enkelt att uppfylla våra standarder och inga ytterligare justeringar behöver göras i mjukvaran. Vi kontrollerar detta genom att utförligt testa och logga varje bil.

 • Hållbarhet och driftsäkerhet

Vi focuserar på långvariga relationer med kunder som våra egna leverantörer och har med våra många års erfarehet inom tuning och verkstads branschen, vår kunskap din trygghet! 

Vi utför alla typer av Optimeringar på Motor & Växellåda


Våra omdömen kunders omdöme

Kanon bra service, optimeringar två bilar med mycket bra resultat. Rekommenderas 👍


–Jan Nordström

Det var längesen som jag har träffat på ett så serviceinriktad och proffsigt team som Atm Performance Halmstad. Jag kommer bli en återkommande kund!

– Jörgen F

Fantastisk service med det lilla extra i åtanke.
Kommer att använda Autodena framöver då dem är effektiva, hjälpsamma, professionella och väldigt vänliga. 

– Gabriella